سایت فرهنگ خانه: عكسهاي بازيگر ايراني در نمايشگاه تورنتو، دل كاناداييها را برد
تا آن زمان كه پويان در ايران بود آثاري از «مهسا کريميزاده»، «علي سلطاني»، «داوود منطق»، «مرتضي تيموري»، «امير هنرمند»، «گلناز مقدم»، «عباس حاجي محمدي» و «حميدرضا بازرگاني» در رشتههاي مختلف، به جشنواره رفته بودند. در بين همه شركتكنندها و همه اسامي اسم حميد جبلي هم به عنوان عكاس به چشم ميخورد. اسم جبلي در بخش نمايشگاه پيشکسوتان با نام «آينده در پس زمينه»، در كنار اسامي كساني چون «محسن وزيريمقدم»(نقاش و مجسمهساز)، «قباد شيوا» (گرافيست)، و «ادمان آيوازيان» (نقاش) آورده شده بود. در اين جشنواره همچنين قرار بود از مرحوم قباد شيوا براي يك عمر تلاش هنري تقدير شود. همچنين جشنواره بخشي به نام بخش فيلم كوتاه داشت كه «سيفالله صمديان» مسئوليت انتخاب مجموعهاي از بهترينهاي ۵دوره گذشته تصوير سال را به عهده گرفته بود.
شش هفته با هنر ايران
جشنواره با هدف شناساندن نسل جدیدی از هنرمندان ایرانی در میان استقبال پرشور هنر دوستان و چهرههای سرشناس کانادایی و ایرانی در روز آخر شهريور امسال آغاز به كار كرد. جالب است كه آثار «حمید جبلی» و «قباد شیوا» تحسین حاضران را برانگیخته بود. این فستیوال که به دبیری طباطبایی دومین دوره خود را پشت سر میگذارد، در ۳ بخش هنرهای تجسمی، سینما و کارگاههای آموزشی در تورنتوی کانادا برگزار شد. نمایشگاه هنرهای تجسمی که در گالری کویین برپا بود از ۴ بخش تشکیل شده که بخش سوم آن تحت عنوان «قطار مرموز» که شامل آثار هنرمندان زن ایرانی است از تاریخ ۵ اکتبر(۱۴ مهر) به نمایش عموم درآمد.
همچنین کارگاههای نقاشی، گرافیک، عکاسی با استقبال خوبی از سوی علاقهمندان مواجه شد و تعداد شرکتکنندگان در این ورک شاپها، بیش از ظرفیت پیش بینی شده بود به طوری که احتمال تمدید کارگاهها وجود دارد. بخش نخست نمایشگاه تجسمی به هنرمندان شناخته شدهتری اختصاص داشت و در آن آثاری از «ادمان آیوازیان، محمود معراجی، قباد شیوا، محسن وزیری مقدم، حمید جبلی، علی کامران، پویان طباطبایی و مهراد معراجی» در معرض دید عموم قرار گرفت و از نگاه منتقدان کانادایی آثار به نمایش درآمده بسیار قابل ستایش بود.اين جشنواره تا ۱۰ آبان در تورنتو ادامه دارد.
جبلي در كنار قباد شيوا
اما نكته جالب ماجرا اين است كه عكسهاي حميد جبلي در ميان باقي آثار مورد توجه زيادي قرار گرفتهاند. این بازیگر که نزدیک به ۴۰ سال است كه عکاسی میکند، فقط تعدادی از آثارش را در بخش هنرهای تجسمی جشنواره «شش هفته با هنر ایران» در شهر تورنتو کانادا به نمایش درآورده است.
آثار جبلي، فضاییفرا واقعگرا را به تصویر میکشند که بار عاطفی و احساسی قوی آنها بر تماشاگرانشان تاثیر زيادي ميگذارد. براي همين است که عکسهاي جبلی دل کاناداییها را برده و از پر طرفدارترین بخشهای این جشنواره به شمار میآید.
از كي شروع شد؟
حمید جبلی عکاسی را از سال ۱۳۵۲ شروع کرده و ابتدا به کارهای لابراتواری علاقهمند شده است. او بیش از یک دهه تنها با استفاده از تکنیکهای چاپ عکس، آثاری را با دستگاه آگراندیسمان خلق کرد و از سال ۱۳۶۴، همزمان با کار در فیلم «شهر موشها» به عکاسی از محیط واقعی نیز روی آورد. عکاسی تکنیکی، اجتماعی، طبیعت، تئاتر و فیلم از جمله شاخههایی است که او در آنها کار کرده و آثار بیشماری را پدید آورده است. با اینکه جبلی نزدیک به چهار دهه است که عکاسی میکند، هنوز در ایران نمایشگاهی برپا نکرده و کمتر کسی آثارش را دیده است. حتي شايد كسي هم نداند كه او سالهاست كه عكاسي ميكند! این بازیگر علاوه بر نمایش عکسهایش در جشنواره «شش هفته با هنر ایران»، در کنار دیگر داوران ایرانی و کانادایی به ارزیابی آثار به نمایش درآمده در این رویداد هنری نیز میپردازد.
This entry was posted on Sunday, October 14th, 2012 at 8:20 am and is filed under Exposure, Farsi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed or trackback from your own site. Both comments and pings are currently closed.