با معرفی برگزیدگان
فستیوال «شش هفته با هنر ایران» به ایستگاه آخر رسید
فصل آخر دومین دوره فستیوال «شش هفته با هنر ایران» در تالار موسیقی «هارت هاوس» دانشگاه تورنتو و به شکل خصوصی برگزار شد. فستیوالی که بار برای دومین بار توانست آثار هنری پیشکسوتان را در کنار جوانترها به نمایش بگذارد و برگ زرین دیگری برای هنرمندان ایرانی در خارج از مرزها به ارمغان بیاورد.
در مراسم اختتامیه، مدعوین که در ساعت 7 شب گرد هم آمده بودند، به تماشای گزارشی تصویری از روند دومین دوره فستیوال نشستند و در ادامه فیلمی از صحبت های هنرمندانی پخش شد که نتوانستند در کانادا حضور داشته باشند. در بخشی از این فیلم، حمید جبلی این بار در مقام عکاس صحبت کرد و از خاطرات اولین سفرش به کانادا و جایگاه امروز هنر ایران سخن گفت، که مورد توجه و تشویق حاضرین قرار گرفت. در ادامه فیلم، قباد شیوا، طراح گرافیک در مورد اهمیت هنر ایرانی توضیحاتی را ارائه کرد و از اینکه به دلیل تاخیر در صدور ویزا، نتوانست در مراسم بزرگداشتش شرکت کند، ابراز نارضایتی کرد.
در همین راستا کمیته فستیوال در ردیف مهمانان ویژه دو صندلی را خالی گذاشته بود که یکی از آنها به قباد شیوا و دیگری به هلیا قاضی میرسعید، مشاور رسانه ای فستیوال تعلق داشت.
در ادامه برنامه پویان طباطبایی، دبیر فستیوال، بیلان کاری این دوره از فستیوال را ارائه کرد و نیاز سلیمی بازیگر سینما و تئاتر در مورد شکل گیری دوره اول فستیوال و خاطرات آن و همچنین نقاط مثبت فستیوال صحبت کرد
«شلی کرل» نماینده مردم تورنتو در شهرداری و رئیس پیشین بودجه شهر تورنتو در مورد اهمیت فستیوال «شش هفته با هنر ایران» و جای خالی کمک های دولتی در این فستیوال نکاتی را یادآور شد. او که یکی از حامیان این فستیوال در دوره اول و دوم آن بود، خاطرات جالبی را برای حاضران تعریف کرد.
اما در بخش معرفی کاندیداها و برگزیدگان بخش هنرهای تجسمی، علی کامران طراح گرافیک و از موسسین فستیوال پشت تریبون قرار گرفت و ضمن معرفی این هنرمندان، در باره نحوه داوری ها هم صحبت کرد.
در بخش هنرهای تجسمی جوایز به هنرمندان زیر تعلق گرفت:
جایزه پاپیلون برای بهترین اثر هنری: مهسا کریمی زاده (مجسمه)
لوح افتخار : علی سلطانی (نقاشی)
لوح افتخار: فخرالملوک فیاض (نقاشی)
لوح افتخار: هادی دهقانپور (عکس)
لوح افتخار: فرید ثانی (عکس)
لوح افتخار: غزاله غضنفری (عکس)
پایان بخش اول مراسم اختتامیه، با نواختن پیانو توسط مازیار حیدری، دستیار رهبر ارکستر سمفونیک دانشگاه تورنتو، همراه بود.
بخش دوم این مراسم به نمایش گزارش تصویری کانال های خبری از جمله یورنیوز، آمنی و… اختصاص داشت.
سپس پویان طباطبایی، دبیر فستیوال «شش هفته با هنر ایران» بار دیگر پشت تریبون قرار گرفت و در مورد داوران بخش سینما، «تصویر سال» و سیف اله صمدیان، برنامه های آینده فستیوال و… توضیحاتی ارائه داد.
کیهان مرتضوی طراح صحنه، هم راجع به چگونگی داوری های بخش سینما و جایگاه فستیوال «شش هفته با هنر ایران» در فضای امروز کانادا و حرکت رو به رشد سینمای ایران نکاتی را یادآور شد و در ادامه کاندیداها و سپس برگزیدگان بخش فیلم داستانی را معرفی کرد.
معرفی کاندایداها و برگزیدگان بخش مستند را ساسان باقرپور اسوندی، صدا بردار عهده دار بود. مصطفی عزیزی تهیه کننده و فیلمنامه نویس هم کاندیداها و برگزیدگان بخش انیمشین را معرفی کرد.
اما جوایز بخش برگزیدگان ویژه هیات داوران به بهترین کارگردانی و بهترین فیلم اهدا شد، که توسط فرهاد آهی کارگردان، معرفی شدند.
برگزیدگان بخش سینمایی عبارتند از:
جایزه پاپیلون برای بهترین فیلم داستانی : «یک بدون عنوان تلخ» سارا ایوازخانی (تصویر سال)
جایزه پاپیلون برای بهترین فیلم مستند: «سلاطین خیابانها» پالیز خوشدل و زینب تبریزی (تصویر سال)
جایزه پاپیلون برای بهترین انیمیشن: «آدمها» ماشالله محمدی
جایزه ویژه هیات داوران برای بهترین فیلم: «لرزه در پناهگاه» کامبیز صفاری
جایزه ویژه هیات داوران برای بهترین کارگردان: امیرعلی نوایی
در طول برنامه نیز قسمت هایی از فیلم های برگزیده به همراه صحبت های سازندگان آنها به نمایش درآمد که با تشویق حاضرین مواجه شد.
در بخش پایانی مراسم اختتامیه دومین دوره فستیوال «شش هفته با هنر ایران» در تورنتوی کانادا، «دیوید کالدریسی» به روی صحنه رفت و بخشی از اشعار خیام را به زبان انگلیسی اجرا کرد .
در برگزاری این دوره از فستیوال چهره هایی چون ، مارسل جرو ، شیما رادفر ، محسن ناظری ، مهرک جرودی ، سامان اقوامی و … همکاری داشتند. همچنين از نكات جالب توجه مراسم پاياني فستيوال حضور غافلگير كننده صادق تيرافكن عكاس برجسته ايراني بود
لیست کاندیداهای بخش فیلم و برندگان